Gratis overleg-gesprek

Even overleggen met iemand, twee weten immers meer dan een, en zo komt u weer verder.

Gratis overleg-gesprek

Rondlopen met die ene vraag in uw hoofd. Denken, met wie kan ik nou eens inhoudelijk overleggen? Iemand met verstand van schrijven en van Indië. Iemand die geen familie is maar er een beetje neutraal tegenover staat. Vriendelijk en eerlijk, als het kan.
Ik kuch alvast even bescheiden.

U zit even vast

Wanneer u een verhaal op papier wilt zetten, is het soms lastig om te beginnen. Alles kan, maar ja, wat is verstandig? Dat leidt tot piekeren. Het kan ook zijn, dat u al een tijd bezig bent en inmiddels zo heel veel informatie heeft, dat het u overweldigd. Hoe vindt u daar nou weer een structuur in? Of u weet helemaal nog niet of het wel verstandig is dat u gaat schrijven, want misschien is alles al gezegd over uw onderwerp. De ene dag denkt u van niet, de andere dag van wel.
Vast zitten is een moeilijk gevoel. U wilt vooruit, maar het lukt niet. Zo komt dat verhaal nooit op papier. Wat te doen?

Loskomen kan

Er zijn volop websites en boeken over hoe een mens kan schrijven en ze jubelen allemaal even positief. Gewoon doen! (Ja, als u het wist, had u het al lang gedaan) De aanhouder wint! (Kan zijn, als die aanhouder een beginnetje had) Even doorzetten! (Maar ja, hoe dan?)
Zou het niet prettig zijn als u geheel gratis en geheel vrijblijvend met iemand kon overleggen? Iemand die:

  1. naar u luistert en
  2. een oprecht advies geeft, op basis van eigen kennis en kunde
  3. het gemak biedt van een telefoongesprek, dan hoeft u nergens heen

Hoort u mij weer kuchen?

Die iemand om mee te overleggen ben ik. En dat bied ik dus aan: een gratis overleg-gesprek. Om te praten over waar u tegenaan loopt. Ik beveel beleefd mijn persoon aan:

  • Zelf heb ik inmiddels zo’n 30 boeken geschreven, dus uit die praktijk van het schrijven kan ik wel het een en ander zeggen over problemen en oplossingen;
  • Een groot deel van mijn boeken gaat over Indië, daardoor heb ik een vertrouwdheid met het doen van onderzoek naar het verleden
  • Per 2017 ben ik ook werkzaam als schrijfcoach, en ik werk met vertrouwen en discretie, dus ik zeg ik alleen in het algemeen dat ik al heel veel moeilijkheden heb gehoord.

Soms is het gewoon fijn om een luisterend van een betrokken buitenstaander te hebben.

(tekst gaat verder onder de video)

Hoe werkt het?

Het werkt eenvoudig. Want daar hou ik van. Het leven kan al ingewikkeld genoeg zijn. Ik heb een digitale kalender, daarop kunt u een dag en een uur kiezen. Die kalender mailt mij dan weer, en op de dag en het uur dat u heeft gekozen, bel ik op.
Klik hier en kijk hoe het werkt. (opent in een apart venster)

Denkt u: eh… liever niet zo, dan kunt u mij altijd mailen. Gaan we wat heen en weer overleggen per mail en dan komen we er ook uit.

Misschien heb ik een gekke vraag

Help mij hopen. Dat zijn voor mij de leukste vragen. Maar gewone vragen mogen ook, zoals:

  • Hoe maak ik er een goed verhaal van
  • Als ik alleen voor de familie er een boek van wil maken, kan dat dan
  • Ik weet niet hoe ik onderzoek moet doen
  • Hoe kom ik erachter in welk kamp mijn grootvader zat
  • Ik twijfel of ik wel moet gaan schrijven, er is zo veel gebeurd
  • Kunnen we ook samenwerken wegens dat ik een beetje hulp nodig heb

Wat heb ik aan het telefoongesprek?

– twee weten meer dan een. Hoe duidelijker uw vraag is, hoe sneller we tot een antwoord komen
– u kunt brainstormen over uw plan of project, dat brengt helderheid
– soms kunt u een beslissing nemen over wat u te doen staan (inclusief een nachtje slapen)
– misschien besluit u samen met mij aan uw verhaal te werken, dan komt het er zeker weten
– u kunt ook gewoon uw hart luchten, dat kan ruimte geven

Als u denkt: ja, kan, dan zeg ik: Kan! Klik hier en kijk hoe het gaat, een afspraak maken.

Veel gestelde vragen

Wat kost het overleg-gesprek?
Niks. Noppes. Niente. Het is dus gratis. Toen ik mijn eerste boek schreef, had ik ook mensen met wie ik kon overleggen en ik heb in het leven geleerd, dat je het goede moet doorgeven.

Wat mag ik vragen?
Wat u wilt. Maar graag in verband met een verhaal dat u op papier wilt zetten. Ik heb geen advies paraat als u de spekkoek op aanbranden heeft staan.

Hoe gaat het gesprek?
Vrijwel altijd meteen goed en ook nog gezellig. We delen een belangstelling voor Indië, dat weet ik nu al, en ik begin met vragen stellen, dus dat loopt wel.

Kan ik mijn manuscript van te voren opsturen?
Liever niet. Dat soort beoordelingen zijn me te intensief, ik heb ook een eigen boek om aan te werken. Wat in overleg wel kan is opsturen van ongeveer 5 pagina’s en de inhoudsopgave.

Waarom zijn er zo weinig uren beschikbaar?
Ja, sorry, dat is waar. Maar wat ik zei, ik werk aan een boek. Daarvoor heb ik tijd nodig. Een dag is altijd al zo snel om.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Wat een verhaal kan brengen

Gratis ebook Hoe begin ik? 5 gouden tips nieuwsbrief

  • 5 gouden tips om aan de slag te gaan
  • begrip voor het lastige van beginnen
  • een klein beetje kick ass (maar met liefde hoor)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Cursisten die u voorgingen

Oma’s uit Indië

“Dankzij de kookschriften van mijn oma Miet kon ik een Indisch culinair bedrijf beginnen. Ik heb het vernoemd naar haar laatste adres in Batavia, als eerbetoon aan haar. Mijn ketjap sedeng heeft de oude klassieke smaak, dat is voor mij oma’s smaak. Maar ik had oma zelf zo graag beter gekend. Ik hoop dat alle oma’s uit Indië meedoen met de cursus van Vilan.”

oma Miet

Een goed klankbord

“Een boek schrijf je nooit niet alleen! Deze oneliner die inmiddels een cliché is geworden, maar een die toch waarheid blijft.Ook in mijn geval. Vilan was een goed klankbord voor mij. Zij kon zich inleven in mijn doelstellingen, en gaf mij structuur in de grote hoeveelheid informatie die ik had verzameld. Ik heb fijn met haar samengewerkt voor mijn boek, en onze samenwerking is nog niet gestopt. Op dit moment werken we samen, met Geertje, aan een vernieuwd Bronbeek Bulletin.”

John Klein Nagelvoort